Het vervangen van de accu van mijn Macbook

Het vervangen van de accu van mijn Macbook

Sinds 2017 maak ik gebruik van mijn MacBook. De afgelopen maanden merkte ik echter dat de accu steeds minder lang meegaat. Om te achterhalen hoeveel capaciteit de accu nog heeft, heb ik een programma geïnstalleerd. Helaas bleek uit de metingen dat de originele accu nog maar 59,9% van zijn oorspronkelijke capaciteit had. In plaats van een nieuwe MacBook te kopen, heb ik besloten om de accu te vervangen, vooral omdat de laptop verder nog uitstekend functioneert. Het vervangen van de accu verliep probleemloos en was een klus die ik zelf gemakkelijk en redelijk snel kon uitvoeren. De nieuwe accu heeft nu zijn volledige capaciteit terug en ik kan weer volop genieten van de laptop zoals hij bedoeld is.

Stap 1

Met 1121 oplaadcycli is de accu sterk verouderd. Apple geeft aan dat de accu maximaal 1000 cycli meegaat. Dat klopt ook wel want de accu was al lange tijd zo slecht dat de laptop niet gebruikt kon worden zonder oplaadkabel.

Stap 2

De bestelde accu ontvangen en de laptop helemaal uitgeschakeld, niet op slaapstand.

Stap 3

Laptop open geschroefd en het serienummer van de huidige en nieuwe accu met elkaar vergeleken om te zien of het type geschikt is.

Stap 4

Oude accu losschroeven en verwijderen

Stap 5

Laptop met accu verwijderd

Stap 6

Tip: leg de schroeven neer in een partroon zoals je ze ook hebt losgedraaid. Dan zie je gemakkelijke waar welke schroef hoort (lange en korte schroeven)

Stap 7

Nieuwe accu geplaatst en stekkertje aangesloten

Stap 8

Testen van de nieuwe accu. Oranje betekend dat de accu aan het laden is

Stap 9

Overzicht van de nieuwe accu met volledige capaciteit.

Stap 10

Overzicht van de metingen van de oude accu en de onderste nieuwe accu

Mijn project delen met de wereld