Schuurdeur vernieuwd met gebruikt glas in lood

Schuurdeur vernieuwd met gebruikt glas in lood

Ik heb onlangs een reparatieklus voltooid aan een oude bruine schuurdeur. Deze deur, voorheen voorzien van enkel glas, verkeerde in een verwaarloosde staat en was dringend aan renovatie toe. Ik besloot om de deur nieuw leven in te blazen door tweedehands dubbelglas met prachtig glas in lood te gebruiken.

Stap 1

Allereerst heb ik zorgvuldig de oude en beschadigde ruiten verwijderd.

Stap 2

Daarna heb ik de deur grondig gereinigd en geschuurd om een glad oppervlak te creëren.

Stap 3

Toen heb ik het kozijn in de grondverf gezet.

Stap 4

Vervolgens heb ik de tweedehands dubbelglas panelen met glas in lood op maat gekocht op marktplaats en voorzichtig in de deur geplaatst. Het glas in lood voegde een prachtig en karakteristiek element toe aan de deur. Het patroon en de kleuren gaven de deur een uniek en authentiek karakter, waardoor het een opvallend kenmerk werd.

Stap 5

Ik heb de nodige afstellingen gedaan om ervoor te zorgen dat de deur soepel openging en sloot. Tevens heb ik de poort verplaatst zodat de deuren elkaar niet kunnen raken.

Stap 6

Tot slot heb ik de deur opnieuw geschilderd in een passende kleur blauw die goed bij de uitstraling van de schuur paste. De gehele klus heeft ruim een week in beslag genomen. Gedurende die tijd heb ik met veel aandacht voor detail gewerkt. Het resultaat was een prachtig gerestaureerde schuurdeur met tweedehands dubbelglas en glas in lood. De deur is nu niet alleen functioneel, maar voegt ook esthetische waarde toe aan de omgeving.

Mijn project delen met de wereld